Elrow

"De machineriemensen van Festivalpoort zijn flexibel en ik hoef nergens meer naar om te kijken. We zijn erg blij dat we vanuit Festivalpoort één persoon kunnen inschakelen die de machines beheert, en die tegelijkertijd de logistiek en de veiligheid in de gaten houdt."

- Chris van Meer, Apenkooi
Locatie: NDSM Werf

Opdrachtgever: Apenkooi

Datum: september 2018

Gebruikte diensten:

• Poortwachter
• Terreinmanager
• Machinerie
Tijdens de op- en afbouw van Elrow Town verzorgen wij sinds 2018 de toegang op de NDSW Werf. De grootste uitdaging ligt bij de openbare weg die het festivalterrein doorkruist. Festivalpoort zet één poortwachter in bij de slagboom en één verkeersregelaar bij de doorgang van deze openbare weg.

De druk bezochte horecagelegenheid naast de ingang is tijdens de op- en afbouw geopend. Hierdoor maakt recreatieverkeer gebruik van dezelfde weg als vrachtverkeer voor het festival. Deze situatie vraagt om extra aandacht voor de veiligheid rondom de toegangspoort.

Ook zet Festivalpoort een terreinmanager in om het verkeer op de NDSM Werf te coördineren. Tegelijkertijd vervult hij de rol als machinerie. Hij beheert het machinepark en regelt alle uitgiftes en innames. Schades worden door hem behandeld, en ook draagt hij zorg voor een correcte administratie van gebruikers, machines en dieselverbruik.